Ako mlieť kávu?

Každý typ pripravenej kávy vyžaduje samostatnú hrúbku mletia kávy. Začnime od najjemnejšieho mletia.

ako mliet kavu

Turecká káva – veľmi jemné mletie (prach)

Espresso – jemné mletie

Mokka, french press – stredne jemné mletie

Hrubé mletie – chemex, aeropress, „cold brew“

Články, návody, tipy a triky

Cafelat Robot

Cafelat Robot

Cafelat Robot je mechanický kávovar vyrobený z kvalitných materiálov, ktorý zaujme hlavne skúsených kávičkárov / baristov. Cafelat robot zaujme kvalitou spracovania a kvalitou samotnej kávy, ktorú s ním pripravíte. Na kávovare...

Váha na kávu – pomôcka domáceho baristu

Váha na kávu – pomôcka domáceho baristu

Pri príprave kávy je dôležité pracovať so správnym množstvom kávy a vody. V tomto článku sa pozrieme na to aké funkcie by mala mať dobrá váha na kávu. Parametre dobrého...

Správne mletie kávy

Správne mletie kávy

Prečo je dôležité namlieť si čerstvú kávu? Aký je rozdiel medzi mlynčekmi, či aký je rozdiel v hrúbke mletia? Veľa ľudí nemá prehľad v mletí kávy a celkovo vo význame...

Termoska na kávu

Termoska na kávu

Každý kto má rád teplú kávu ocení ak termoska na kávu bude po ruke. Malá šikovná vecička na cesty, ktorá vodu udrží teplú. V dnešnej dobe je mnoho variant, rozmerov...

Káva na cesty

Káva na cesty

  Každý kávičkár určite ocení možnosť prípravy chutnej kávičky na cestách. Dnes už je možné pripraviť aj na cestách ozaj kvalitnú kávu, porovnateľnú ako z profesionálneho stroja z kaviarne. Čo budeme...

Ako vybrať ručný mlynček na kávu?

Ako vybrať ručný mlynček na kávu?

Máte radi vôňu čerstvo namletej kávy? Potom si jej mletie najlepšie užijete práve s ručným mlynčekom na kávu. Na rozdiel od elektrického, pri ručnom mletí pocítite drtenie každého jedného...

Slovenský mlynček na kávu, Mlynko

Slovenský mlynček na kávu, Mlynko

  Mlynko je nová slovenská značka ručných mlynčekov na kávu. Cieľom je ponúknuť spotrebiteľom mlynčeky vysokej kvality za dostupné peniaze. Značka Mlynko sa zrodila na Slovensku, mlynček bol navrhnutý na Slovensku....

Ako mlieť kávu?

Ako mlieť kávu?

Každý typ pripravenej kávy vyžaduje samostatnú hrúbku mletia kávy. Začnime od najjemnejšieho mletia. Turecká káva – veľmi jemné mletie (prach) Espresso – jemné mletie Mokka, french press – stredne jemné mletie Hrubé mletie...

Wacaco Nanopresso – cestovný kávovar

Wacaco Nanopresso – cestovný kávovar

Radi si vychutnávate svoju obľúbenú kávičku na cestách? Cestovný kávovar Wacaco Nanopresso vám umožní vychutnať si poriadne espresso kdekoľvek sa budete nachádzať. Pre výrobu kávičky nepotrebujete elektrickú energiu. Jednoduchým pumpovaním...