Cafelat Robot
Cafelat Robot je mechanický kávovar vyrobený z kvalitných materiálov, ktorý zaujme hlavne skúsených kávičkárov / baristov. Cafelat robot zaujme kvalitou spracovania a kvalitou samotnej kávy, ktorú s ním pripravíte. Na kávovare...
Máte radi vôňu čerstvo namletej kávy? Potom si jej mletie najlepšie užijete práve s ručným mlynčekom na kávu. Na rozdiel od elektrického, pri ručnom mletí pocítite drtenie každého jedného zrnka čo sprevádza lahodná vôňa čerstvo pomletej kávy.
Poďme ale k jadru veci, ako vybrať ten správny ručný mlynček.
Základom kvalitného mlynčeka je mlecí mechanizus tvorený keramickými mlecími kameňmi. Lacnejšie ručné mlynčeky kávu sekajú za pomoci železného mlecieho mechanizmu.
Keramické mlecie kamene zabezpečujú rovnomerne pomletú kávu, drtením. Nebude sa Vám teda stávať, že medzi jemne mletou kávou nájdete aj väčšie kúsky kávových zŕn.
Ďalšou výhodou mlecích kameňov je to, že sa takýto strojček pri mletí nezahrieva a neprenáša teplo spôsobené trením na mletú kávu. Tým pádom ostáva maximálne zachovaná kvalita kávy.
Aby ste s mlynčekom pripravili kávu pre espresso, tureckú kávu alebo kávu z moka konvičky, potrebné je aby mlynček na kávu mal možnosť nastaviť hrúbku mletia.
Espresso vyžaduje jemné mletie, turecká káva najjemnejšie (prach), naopak káva z moka konvičky stredne jemné mletie.
To, že mlynček umožňuje nastaviť hrúbku mletia spoznáte väčšinou tak, že po odňatí nádoby na pomletú kávu uvidíte v spodnej časti mlecieho mechanizmu maticu, ktorou sa hrúbkla mnetia nastavuje.
Aby Vám mlynček slúžil čo najdlhšie a neutrepel pri menšom páde alebo udretí, potrebné je siahnúť po trvácom materiále akým je napríklad nerezová oceľ.
Cafelat Robot je mechanický kávovar vyrobený z kvalitných materiálov, ktorý zaujme hlavne skúsených kávičkárov / baristov. Cafelat robot zaujme kvalitou spracovania a kvalitou samotnej kávy, ktorú s ním pripravíte. Na kávovare...
Pri príprave kávy je dôležité pracovať so správnym množstvom kávy a vody. V tomto článku sa pozrieme na to aké funkcie by mala mať dobrá váha na kávu. Parametre dobrého...
Prečo je dôležité namlieť si čerstvú kávu? Aký je rozdiel medzi mlynčekmi, či aký je rozdiel v hrúbke mletia? Veľa ľudí nemá prehľad v mletí kávy a celkovo vo význame...
Každý kto má rád teplú kávu ocení ak termoska na kávu bude po ruke. Malá šikovná vecička na cesty, ktorá vodu udrží teplú. V dnešnej dobe je mnoho variant, rozmerov...
Každý kávičkár určite ocení možnosť prípravy chutnej kávičky na cestách. Dnes už je možné pripraviť aj na cestách ozaj kvalitnú kávu, porovnateľnú ako z profesionálneho stroja z kaviarne. Čo budeme...
Máte radi vôňu čerstvo namletej kávy? Potom si jej mletie najlepšie užijete práve s ručným mlynčekom na kávu. Na rozdiel od elektrického, pri ručnom mletí pocítite drtenie každého jedného...
Mlynko je nová slovenská značka ručných mlynčekov na kávu. Cieľom je ponúknuť spotrebiteľom mlynčeky vysokej kvality za dostupné peniaze. Značka Mlynko sa zrodila na Slovensku, mlynček bol navrhnutý na Slovensku....
Každý typ pripravenej kávy vyžaduje samostatnú hrúbku mletia kávy. Začnime od najjemnejšieho mletia. Turecká káva – veľmi jemné mletie (prach) Espresso – jemné mletie Mokka, french press – stredne jemné mletie Hrubé mletie...
Radi si vychutnávate svoju obľúbenú kávičku na cestách? Cestovný kávovar Wacaco Nanopresso vám umožní vychutnať si poriadne espresso kdekoľvek sa budete nachádzať. Pre výrobu kávičky nepotrebujete elektrickú energiu. Jednoduchým pumpovaním...